Skip to content Skip to footer

Veelgestelde vragen

Het Makkelijk Lezen Plein (MLP) is een speciale voorziening op de jeugdafdeling van de bibliotheek voor kinderen die moeite hebben met lezen of lezen minder leuk vinden. Speciaal voor hen is er een plek gecreëerd waar geschikte en aantrekkelijke boeken gepresenteerd staan. Kinderen kunnen zo makkelijker een leuk boek zoeken en vinden over allerlei onderwerpen. Ook zijn hier andere materialen te vinden zoals voorleesboeken, tijdschriften en DVD’s.

Het Makkelijk Lezen Plein is de makkelijkste weg naar het leukste boek!

Het Makkelijk Lezen Plein is voor kinderen van 8-12 jaar die moeite hebben met lezen of lezen minder leuk vinden.

Het Makkelijk Lezen Plein vind je in de meeste vestigingen van de bibliotheek. Vraag ernaar bij jouw lokale bibliotheek.

Op onze tips-pagina vind je links naar nuttige leestips en materialen, zoals websites, podcasts en andere digitale materialen gericht op kinderen met leesproblemen.

Probeer bij de boekkeuze aan te sluiten bij wat het kind leuk vindt. Een informatief boek over een interesse of hobby kan bijvoorbeeld interessant zijn. Probeer ook eens een stripboek of een moppenboek. Heeft je kind moeite met lezen (bijvoorbeeld door dyslexie)? Er bestaan speciale boeken die eenvoudig te lezen zijn, zoals de Tijgerlezen- of Zoeklicht-reeksen. Tips nodig? Check de TIP25 of het overzicht met materialen voor kinderen met leesproblemen.

Joran van Gamebawz (influencer en YouTuber) is dyslectisch en kwam vroeger ook bij het Makkelijk Lezen Plein. Hij maakte daarom speciaal een filmpje ter promotie van het Makkelijk Lezen Plein.

Copyright © 2023 Probiblio