Skip to content Skip to footer

Tips

Op zoek naar handige links bij leesproblemen? Op deze pagina vind je niet alleen handige links met lees bevorderende tips. De eerdere edities van de Tip 25 Makkelijk Lezen Lijst, samengesteld met het Makkelijk Lezen Plein, een dyslexiespecialist en diverse kinderboekwinkels en uitgeverijen zijn ook de moeite waard om eens in te duiken. Als kers op de taart neemt influencer Gamebawz Joran Beeftink je mee in zijn persoonlijke boekentips voor kinderen met dyslexie.

Handige links bij leesproblemen

Makkelijk Lezen TiP25

De Makkelijk Lezen TiP25 is een visueel overzicht van boeken die aantrekkelijk, toegankelijk en uitnodigend zijn voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar die moeite hebben met lezen. Er is voor ieder wat wils:

  • Boeken met weetjes
  • Strips
  • Spannende of grappige verhalen
  • Graphic novels
  • Moppen
  • Theaterleesboeken
  • Luisterboeken
  • Speciale ‘makkelijk-lezen’ boeken

Bekijk hier de Tip25

In de Tip 25 Makkelijk Lezen 2021 is een titel vervangen: het boek ‘De Witte Merel’ is vervangen door de gelijkwaardige titel ‘Een spook in de nacht’.

De Tip25 2023

Naar Tip25 2023 lijst

De Tip25 2022

Naar Tip25 2022 lijst

De Tip25 2021

Naar Tip25 2021 lijst

Hoe is de Makkelijk Lezen TiP25 samengesteld?

Bij het samenstellen van de Makkelijk Lezen TiP25 kiezen we voor recente boeken die goed verkrijgbaar zijn bij (kinder)boekwinkels en bibliotheken. In de bibliotheek zijn de meeste boeken te vinden op het Makkelijk Lezen Plein (MLP).

De Makkelijk Lezen TiP25 stellen we samen met het Makkelijk Lezen Plein, een dyslexiespecialist, diverse kinderboekwinkels en uitgeverijen. Ook lezers, leerkrachten en ouders sturen ons tips. De Makkelijk Lezen TiP25 verschijnt sinds 2020 eens per jaar.

Uitgebreide informatie over de boeken vind je op www.makkelijklezen.nl  en www.leesletters.nl  

Overzicht materialen

In opdracht van de Koninklinke Bibliotheek selecteerden we vijftig leesmaterialen die kinderen helpen om lezen weer leuk te vinden. Zo wordt lezen weer leuk.

Download het overzicht

Titellijsten van boeken - 2019

Overzicht 2019 downloaden

Titellijsten van boeken - 2022

Overzicht 2022 downloaden

Titellijsten van boeken - 2023

Overzicht 2023 downloaden

Gamebawz geeft leestips

YouTuber/influencer in de gamewereld Gamebawz (Joran Beeftink) is dyslectisch en ging vroeger ook naar het Makkelijk Lezen Plein. Hij heeft twee boekentips.

Copyright © 2023 Probiblio